Ohjelma

Perhetapahtuma lauantaina 25.11.2017

klo 13.00 perhemessu Joensuun ev.lut. kirkossa
klo 14.00 toimintapisteet Yhteiskoulun lukiolla
klo 15.30 yhteinen ohjelma koulun ruokalassa
klo 16.00 toimintapisteet koululla jatkuu
klo 17.30 tapahtuma päättyy

Toimintapisteiden esittely

 1. 10-synttärit
  Tälle pisteelle ovat tervetulleita kaikki vuonna 2017 täydet 10 -vuotta täyttävät tytöt ja pojat! Pientä herkkua ja omaa ohjelmaa täyskympeille perheineen. Tulehan piipahtammaan!
 2. Partio
  Toimivatko aistisi, tunnetko tuoksut ja onko sinulle selvää miltä koivu näyttää. Tule testaamaan partioradalla taitojasi ja opit ehkä jotain uuttakin.
 3. Pakohuone
  Sinä ja tiimisi olette tiukan paikan edessä. Teillä on 15 minuuttia aikaa, ennen kuin käsissänne oleva todistusaineisto lopullisesti tuhoutuu. Onnistutteko selvittämään salaiset koodit ja avaamaan vapisevin käsin viimeisen lukon, joka johtaa teidät vapauteen.
 4. Raamattujuttu
  Miltä Raamatun kertomukset kuulostavat ja tuoksuvat – ja mitä muita aisteja niihin saammekaan liitettyä – tule ja koe.
 5. Jättipelihuone
  Jättipelihuoneessa pelataan tuttuja pelejä kotona olevia pelejä isommassa koossa. Täällä ei noppa katoa ja kaikille löytyy venyttävää tekemistä.
 6. Satuhieronta
  Rento hetki tarinan äärellä! Lastenohjaajat opastavat Satuhieronnan maailmaan!
 7. Kemian salat
  Mitä kaikkea voikaan saada aikaan niinkin tavallisista aineista kuin suolasta ja sokerista? Tule selvittämään kemiallisten kokeiden avulla!
 8. Askartelu
  Minkä värinen on myrsky tai auringonpaiste ja miten sen voisit kuvata. Raamattua värien ja paperin kanssa kokeillen.
 9. Suomi100
  Suomi 100 juhlapajassa etsitään ja löydetään Suomen parhaat lasten muistot. Missä huvipuitossa on naurettu eniten, minkä mökin laiturilta hypitty hauskimmat hypyt, missä mummollassa nautittu parhaimmat pullat. Tule merkkaamaan omat muistosi isoon Suomen karttaan.
 10. Taika-Petterin jonglöörauspaja
  Pisteellä voit harjoitella jonglöörausta esimerkiksi palloilla, huiveilla, diaboloilla ja sirksulautasilla. Pääasia on mukava yhteinen harjoittelu ja iloinen sirkusmylläkkä.
 11. Mitä ihmettä?
  Mitä ihmettä? Tarinan pätkiä ja hyvää mieltä. Yhdessä tehden löytyy iloa pientä. Tule kuulemaan ja tekemään tarinoita yhdessä tarinankertoja Kiisin kanssa.
 12. Sannin ja Sisun mobiiliseikkailu
  Sisu ja Sanni ovat eksyneet toisistaan ja heidän etsiessä toisiaan, tapahtuu jotain yllättävää. Millaiseen seikkailuun he tulevat temmatuksi? Lataa Aurasma -sovellus ja selvitä!
 13. Letityspiste Saija
  Nyt on mahdollisuus saada upea letitys hiuksiin ja inspiraatiota omiin letityksiin. Pisteellä voi myös opetella tekemään lettejä omiin hiuksiin.
 14. Kasvomaalaus
 15. Autoratahuone
  Klassiset Scalextric autoradat ovat aina hauska kokemus. Millaisen kierrosajan sinä saat, entä kaverisi? Kumpi on ensin maalissa!
 16. Metsäkone simulaaatio
  Tule kokeilemaan millaista olisi ajaa metsätraktoria tai motoa! Ammattiopetuksessa käytettävät simulaattorit antavat hienon kokemuksen isojen koneiden käsittelystä – turvallisesti sisätiloissa.
 17. Tankofutis
  Tankofutis on kauden kuumin uutuuspeli, joka sopii iästä, koosta ja kunnosta riippumatta kaikille. Tässä pelissä yhdistyy sopivassa suhteessa yhdessä tekeminen, hauskanpito ja leikkimielinen kisailu.
 18. Pappi paikalla
 19. Kohtaamisen lähde
  Kohtaa lähteellä seurakunnan työntekijöitä. Samalla on mahdollisuus tutustua seurakunnan tarjoamaan tukeen hengellisissä tai aineellisissa asioissa ja myös parisuhteen kiemuroissa. Tervetuloa keskustelemaan!
 20. Lapsiasiavaltuutettu kuulee lapsia
  Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kulkee tapahtumassa kuulemassa lasten ja perheiden huolia, toiveita ja kiitoksia liittyen lapsen oikeuksiin ja lapsiperheiden hyvinvointiin Suomessa. Nappaa rohkeasti hihasta ja tule kuulluksi.
 21. Nallesairaala
  Nallesairaalassa voit mitata ja punnita nallen tai tarvittaessa antaa sille muuta hoitoa. Hoitamisessa sinua avustavat Lastenhoitotyön työryhmän sairaanhoitajat ja –opiskelijat.
 22. Aistiteltta
  Kurkista Aistitelttaan ja löydä apuvälineitä aistiyliherkkyyteen. Teltalla sinut kohtaa Honkalampisäätiön Perheperustaisen kuntoutuksen kehittämissäätiön työntekijät.

tyttö ja poika askartelee